In de sporen van Simenon

In de sporen van Simenon

Schrijver Georges Simenon is geboren en getogen in Luik. In zijn romans speelt de stad een grote rol. De leerlingen van het vierde jaar doen op 1/4 de belangrijkste locaties aan: het geboortehuis in de Rue Léopold, de volkswijk in Outremeuse waar hij zijn jeugd doorbracht, de "pont der arches" uit zijn eerste roman, de kerkmuur van Saint- Pholien uit de Maigret-reeks en de plekjes uit “Pedigree, le plus grand roman que Liège ait jamais inspiré ». Dit autobiografische boek werd gepubliceerd in 1948. Het was zo levensecht dat Simenon verschillende processen aangesmeerd kreeg van mensen die niet opgezet waren met Simenons herinneringen. De route die de leerlingen volgen, is gegoten in de vorm van het politieonderzoek uit de 'Gehangene van Saint-Pholien'.